Сьогодні з вами Малихіна Марія Сергіївна — перинатальний, дитячий, сімейний психолог. Автор, інструктор курсів для батьків. Мама дочки і сина.

Книги, що вийшли друком у проекті «4mamas»:

Привіт, любі читачі видавництва «4Mamas»!

З вами Малихіна Марія Сергіївна, автор книг «Дитина народилася» , «Дитина у світі емоцій» та «Батьки 24/7: як зберегти здоровий глузд» .

Сьогодні пропоную познайомитися поближче. Я магістр психології, арт-терапевт, пренатальний психолог, психолог-практик із досвідом роботи 10 років. У мене двоє дітей: доньці 6 років, синові 3 роки. І вони дуже емоційні! І це можна сказати про всіх сучасних дітей.

На мою думку як експерта, універсальних методів виховання не існує. Моє завдання: навчити дітей упоратися з життєвими труднощами, а не захищати від них. Від мого виховання багато чого залежить у їхньому житті, але не все. Мама теж людина) Батькам раджу частіше згадувати себе в дитинстві.

Мені важливо наповнюватися енергією поза будинком: робота, спілкування з людьми, відпочинок. Тоді в мене достатньо ресурсу для контейнерування дитячих емоцій і «правильної» реакції на складнощі у вихованні.

До списку рекомендованої літератури я б додала:

  • Еда Ле Шан «Коли ваша дитина зводить вас із розуму»;
  • Жан Ледлофф «Як виростити дитину щасливою»;
  • Елфі Коен «Безумовні батьки»;
  • Масару Ібука «Після трьох уже пізно»;
  • Герхардт Сью «Як любов формує мозок дитини».

Запрошую на мою сторінку в Facebook.

До зустрічі на сторінках моїх книг!